recepty
21. 4. 2010
Americké cestoviny |
|||
|
|||
|
|||
Ako na to:
Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme ich. Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme bujón a povaríme asi 5 minút. Potom pridáme najemno nastrúhané alebo rozmrvené tofu. Necháme prejsť varom, okoreníme, prípadne dosolíme. Cestoviny naložíme na tanier a zalejeme omáčkou s tofu. |
Maďarská zemiaková polievka |
||||
|
||||
|
||||
Ako na to:
Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska. Všetko spolu opražíme, poprášime múkou, znova opražíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a očistené pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Potom pridáme nakrájanú údeninu a dovaríme. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. Polievku môžeme podľa chuti okoreniť aj polievkovým korením. Hotová polievka má byť hustejšia. |
||||
Guláš z kuriatok |
|||
|
|||
|
|||
Ako na to:
Očistené kuriatka dobre umyjeme, necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme spolu s cibuľou do zlatista na panvici. Mäso pokrájame na kocky, opražíme na rozpálenom tuku zo všetkých strán. Pridáme kuriatka, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom a udusíme domäkka. Pred dokončením dochutíme worcestrovou omáčkou a nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi, zemiakovými knedľami a čerstvým zeleninovým šalátom. |
|||
Čokoládový koláč |
|||
|
|||
|
|||
Ako na to:
Maslo s cukrom vymiešame do peny, a za stáleho miešania pridávame rozšľahané vajcia a múku s práškom do pečiva a kakao. Vymiešame hladké cesto, ktoré dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote asi 200°C , 20-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom vyberieme, rozrežeme a natrieme džemom, zložíme a vrch potrieme čokoládovou plnkou alebo posypeme cukrom. |
|||